Hittan

Kedves gyerekek!


Folytatjuk a szentek történetét. Szent István királyunkkal ismerkedünk meg.Az ő neve egybecseng  nemzetünk keresztény hagyományaival is.Fontos megjegyezni róla, hogy Magyarországot felajánlotta a Szent Szűz védelmébe, ezért mondjuk, hogy hazánk"Mária országa".Magyar  királyunk koronája a parlamentben megtekinthető.Korábbi olvasmányokból már tudtok István királyról több információt is, ezt most kiegészítjük néhány újabb ismerettel. Kérlek benneteket az alábbi 4 perces videót nézzétek  meg figyelmesen, mert a kérdéseket ebből állítottam össze.

      https://www.youtube.com/watch?v=ravnS4pm1s8



Székesfehérváron megtekinthető Szt.István királyunk szarkofágja(=kőkoporsója),Győrben oltárképen van ábrázolva,amint  a Szűzanyától hazánk védelmét kéri(Patrona Hungarica).Emellett Budapesten Bazilika is viseli a nevét. Ebben a gyönyörű építési remekműben látható Szt. István jobb keze is. Érdemes egy kirándulás során felkeresni.Nézzétek  meg a következő linken az erről készült rövid összeállítást:     https://vimeo.com/86718585




Jöhet a gyakorlás és a játék!Az első linken Szt. Istvánnal kapcsolatos kérdések  vannak, míg a 2.linken Magyarország védelmezőjéről, (Máriáról) vannak ismétlő feladatok a korábbi évek tanulmányaiból. Becsületes, jó munkát kívánok!
             https://learningapps.org/display?v=p9pf9rrdt20

             https://wordwall.net/hu/resource/1050042/hittan/m%c3%a1ria



Szeretettel: Szilvi néni     Hungarian culture - | Király, Történelmi személyek, Történelem


(Fotót most nem kérek, de gondosan csináljátok végig a feladatokat, mert nemsokára egy másik munka kapcsán szükséged lesz rá!!😉)







Megjegyzések