Rajz szakkör

                                                             Sziasztok!

Köszöntelek benneteket a rajz szakkörön. Ma is egy szokatlan és klassz festőtechnikát hoztam Nektek! Az iskolában egy-két éve már kipróbáltuk ezt a festőmódot, akkor nagy sikere volt. Lehet, hogy néhányotoknak ismerős lesz. A buborékfestésről van szó. Kutyulgatunk kicsit, mint a pufifestéknél, mert a festéket elő kell állítani.

Szükséges eszközök: víz, tempera, mosogatószer, szívószál, alacsony peremű kicsi tálka, evőkanál, ecset, rajzlap.
1. lépés: a festék elkészítése. A tálkába tegyél 1 evőkanál vizet! Tegyél hozzá fél evőkanál temperát! (Amilyen színűt szeretnél.) Egy ecset segítségével oldd fel a temperát a vízben! Ne legyen csomós! Utána tegyél bele 2 evőkanál folyékony mosogatószert! Az ecset segítségével ezt is jól keverd el! A festék már kész is.

2. lépés: buborékoztatás. A szívószál segítségével fújd buborékosra a festéket! Ha kicsit oldalra billented a tálkát, egybegyűlik a festék és úgy könnyebb buborékoztatni. Ha a buborék a perem fölé emelkedik, jöhet a festés.

3. lépés: festés. Fogd a rajzlapot és tedd óvatosan a buborékra! Érdekes nyomot fog hagyni a papíron. Ha erősebb színt szeretnél, többször is ismételd meg a mutatványt ugyanazon a területen! 

A képen láthatod én milyen színekkel próbálkoztam. Ha megszárad a buborékos papír, kivághatsz belőle foltokat és felragaszthatod egy másik papírra. Kiegészítheted festéssel, rajzolással, ahogy csak szeretnéd. Lehet belőle virágoskert, pillangó vagy bármi, amit kitalálsz.










Ha kedved van, küldj az alkotásodról fotót az e-mail címemre: oktataskollarildiko@gmail.com
Határidő: május 25.

Jó alkotást! Kellemes időtöltést kívánok!
Szeretettel: Ildi néni 

Megjegyzések